Blog Single

Acum câțiva ani, pe vremea mamelor și a bunicilor noastre, rochia de mireasă trebuia să fie păstrată cu grijă și pusă la loc de cinste, exact cum a fost luată de pe umeraș, albă și imaculată. Dar la o rochie așa frumoasă, nu este păcat sa o porți doar o data? Dar dacă tu vrei să te bucuri de rochia de mireasă mai mult decât o zi? 

Ce ai spune de o sesiune foto altfel, ca cele din revistele pe care le-ai răsfoit luni de zile înainte de nuntă?

Trendul „trash the dress” (TDD) a apărut din dorința de a schimba regulile vechi (care pot fi uneori și plictisitoare, nu?) și de a oferi cuplului fericit, nerăbdător să își petreacă restul vieții împreună, ocazia să aibă o sesiune foto diferită, în locul unde și-ar dori ei să fie, fără stresul și agitația din ziua nunții.
Se crede ca acest concept de foto-shooting a fost prima oară folosit in Las Vegas, unde un fotograf pe nume John Michael Cooper, plictisit de aceleași fotografii clasice de nuntă, a convins cuplurile să se pozeze în tot felul de cadre murdare. Pe scurt, înseamnă că îți vei “distruge” rochia de mireasă mergând cu ea la mare, pe străzile Parisului sau în alte destinații care îți surâd.

Doi oameni fericiți, o rochie de mireasă care așteaptă să fie plimbată în locuri unde nu și-ar fi imaginat cineva acum 20 de ani, săruturi, îmbrățișări și un aparat de fotografiat. Doar de asta ai nevoie pentru un shooting diferit și distractiv.

Dacă alegi să “trash the dress” următorul pas este să te gândești la locațiile unde ai vrea să imortalizați împreună zâmbetele de după nuntă în rochia cea albă. Puteți merge în locurile dragi vouă, pe malul mării, în locul unde i-ai spus cel mai important “Da” sau puteți alege să explorați străduțele unui oraș pe care voiați să îl vizitați de mult timp. Chit că veți alege ca sesiunea foto să fie la mare și să aveți fotografii demne de coperta unei reviste, cu voi doi eleganți, zâmbind, și cu marea în spate sau că veți urca pe munte, în rochie de mireasă, costum și bocanci, alături de patrupedul vostru, nu veți regreta că ați ales să faceți ceva diferit.

Sursa: https://www.reggieannfilm.com

Dacă vorbim de locuri de pe meleagurile noastre în care merită să ajungi în rochie de mireasă alături de soțul tău, trebuie să menționăm castelul Cantacuzino, Castelul Peleș și Castelul de Lut de la Valea Zânelor, unde te vei simți ca o prințesă în povestea ta cu happy ending. Puteți alege să mergeți într-un roadtrip și să va opriți pe Transalpina pentru o sesiune de poze la înălțime sau în mijlocul unei păduri. Poate a doua lui iubire (după tine, desigur) este motocicleta și veți avea o sesiune foto plină de adrenalină, cu părul și rochia ta în vânt.
Am găsit și o lista cu locații inedite pentru acest tip de shooting aici, totul depinde de voi.

Există nenumărate motive pentru care ar trebui să alegi să te bucuri încă o dată de rochia de mireasă și să nu te gândești la lucrurile care se pot întâmpla cu ea în timp ce vă distrați și puneți în ramă (sau pe Instagram) acele momente frumoase de care veți vrea să vă aduceți aminte.

Ce va lipsi la o sesiune „trash the dress”? Stresul și agitația pe care poate le-ați simțit în ziua nunții când încercați să fie totul perfect și să se simtă toată lumea bine. Acum o să fie important să va simțiți voi bine, să fiți naturali, să râdeți și să vă iubiți, asta în timp ce un fotograf vă privește prin obiectivul camerei.

Da, există și dezavantaje când vorbim de acest trend, dar relevanța lor este subiectivă. Este posibil ca bugetul să nu vă permită să fugiți în Paris imediat după nuntă și să vă fotografiați în rochie și costum, dar dacă vă doriți acest tip de shooting, puteți să îl planificați din timp pentru a găsi cele mai bune oferte pentru un city break, puteți să va rezervați o zi din luna de miere pentru câteva zâmbete capturate pe film sau să așteptați momentul perfect pentru a face asta. 

Femeile au visat de când erau mici la momentul în care vor îmbrăca acea rochie albă și se vor simți prințese. Au găsit-o pe cea perfectă după multe schițe, căutări și probe. Tocmai de aceea ar trebui să se bucure de ea mai mult de câteva ore în ziua nunții.

Live in the moment and trash the dress! You’ll love it.

Și bonus, unele ședințe TDD duse puțin la extrem, enjoy! 🙂