Blog Single

Zgomotul constant al mașinilor, agitația orașului și oamenii care sunt tot timpul pe fugă, nervoși, supărați, îngândurați fac parte din peisajul urban, de la care e bine să luăm o pauză din când în când.

Evadările scurte în locuri liniștite, neexplorate încă de toată lumea te vor ajuta să îți încarci bateriile și să ieși din rutină. Îți poți suna prietenii pentru a organiza un “getaway” de care să vă bucurați împreună sau îi poți face o surpriză persoanei dragi de lângă tine. Relaxarea, experiențele trăite și amintirile frumoase sunt asigurate, iar noi te ajutăm cu sugestii unde puteți fugi împreună. 

Amfiteatrul Transilvania

Dacă agenda îți este mai mereu plină de task-uri care nu pot fi amânate și ai o singură zi în care poți pleca într-o mică aventură relaxantă, îți recomandăm să te trezești de dimineață și să explorezi împrejurimile orașului tău. La câțiva kilometri distanță de agitația orașului poți face drumeții sau poți găsi acel loc unde te poți bucura de un apus romantic.

Multă vreme am crezut că soarele răsare și apune cel mai frumos la mare, dar vara trecută am descoperit Amfiteatrul Transilvania din Moieciu de Sus, la o ora distanță de Brașov, și ne-am schimbat părerea. Este locul unde munții te înconjoară, iar liniștea este la ea acasă. Sunt leagăne, hamace și măsuțe în aer liber de unde poți admira priveliștea, dar poți alege și să mănânci la restaurantul lor sau chiar să rămâi peste noapte. 

Complexul Harmonie

La două ore distanță de București vei găsi unul dintre cele mai frumoase locuri unde îți poți petrece weekend-ul. Căsuțele din copac de la Complexul Harmonie, Predeal, sunt locul unde vă veți deconecta și veți uita de griji, în timp ce va bucurați de aerul curat, de natură si poate de jacuzzi-ul din cameră.

Transilvania Treehouse
Sursa: https://wildventure.ro

În alt colț al țării, în județul Hunedoara, se află altă căsuță la înălțime, Transylvania Tree House. Copacii par că vor să o țină ascunsă de ochii lumii, dar odată ce te vei bucura de câteva zile acolo, vei vrea să te întorci. 

Raven’s Nest
Sursa: http://ancacheregi.ro

Pentru că natura va avea mereu efecte terapeutice asupra noastră, asupra oamenilor prinși în agitația orașului, trebuie să o vizităm cât de des putem pentru a ne încărca cu energie pozitivă, alături de cei care ne fac să uităm de probleme și în mijlocul săptămânii, după prea multe ore de muncă, stat în trafic și trimis mail-uri.

Tocmai de aceea, un weekend surpriză la Raven’s Nest poate să fie un “mulțumesc” spus subtil și un prilej să vă relaxați împreună. Dacă stați 2, 3 sau chiar mai multe zile, locul acesta este alegerea perfectă. Camerele sunt decorate în stil rustic, mâncarea este tradițională și locurile care așteaptă să fie descoperite sunt infinite. Pe lângă hamacele și terasele unde poți savura un pahar de vin la finalul serii, există și un cinema în aer liber. Tare, nu?

Viscri 32

Viscri este alt loc unde tradițiile nu s-au demodat, oamenii sunt amabili, mâncarea este simplă și gustoasă, iar împrejurimile nu s-au schimbat prea mult. Dacă alegeți să explorați această zonă, la Viscri 32 vă puteți bucura de liniște, dar și de poveștile împrejurimilor, fiind un loc încărcat de istorie.

Trăim acum într-o lume în care totul se mișcă foarte repede, dar este important să apreciem momentele de liniște pe care le avem și oamenii din jurul nostru. Orașul o să rămână plin de viață și agitația nu se va diminua, dar tu poți lua o pauză pentru o zi sau un weekend.

Dacă sunteți persoane active puteți să faceți o lista cu locurile pe care ați vrea să le luați la pas în weekend-uri și să va bucurați de colțurile de natură neatinse de oameni, de lacurile frumoase pe care le puteți privi sau de munții care așteaptă să fie explorați. Dacă sunteți pasionați de istorie sau vreți să vizitați obiective turistice, cetățile, castelele și palatele din România pot fi următoarele pe lista voastră.

Cineva a spus odată că uneori drumul este mai important decât destinația. Nu contează unde alegi să evadezi de agitația orașului. Contează alături de cine vei descoperi locuri noi, cu cine vei râde și te vei bucura de răsărituri, de apusuri, de frumusețea naturii și de clipele de liniște.